Blog
Μακαρονάδα με κεφτεδάκια
								Υλικά:
- 250 γρ. σπαγγέτι 🍝
 - 450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
 - 1 φλ. σπανάκι, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο 🥬
 - 1 αυγό 🥚
 - 1 κ.γ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 🧅
 - 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 🧄
 - 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
 - 1/2 κ.γ. αλάτι 🧂
 - 1/2 κ.γ. πιπέρι
 - 1/2 κ.γ. κύμινο
 - τριμμένη παρμεζάνα
 
Για τη σάλτσα:
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 🧅🧅
 - 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 🧄🧄🧄
 - 1 στικ κανέλα
 - 1 κ.γ. μπούκοβο 🔥
 - 1/3 κ.γ. τσίλι 🌶️
 - 300 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα 🥫
 - αλάτι 🧂
 - πιπέρι
 
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε υψηλή φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.
 - Προσθέτουμε τα σπαγγέτι μας και βράζουμε για 8 περίπου λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένα.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
 - Σε ένα μέτριο σκεύος, προσθέτουμε το κιμά, το σπανάκι, το αυγό, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
 - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά.
 - Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
 - Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
 - Όταν τα κεφτεδάκια έχουν μαγειρευτεί, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
 - Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά.
 - Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από μαγειρεμένα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.