Asimina's Blog

Σαλάτα με μυρωδικά και κουσκουσέ ΗΛΙΣ

Μια δροσερή σαλάτα που ξεχειλίζει ανατολίτικα αρώματα και γεύσεις. Πανεύκολη στην παρασκευή της, αλλά το μυστικό είναι να ψιλοκόψετε τα υλικά πολύ καλά.

Απο τον Ali Shanawany, μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Υλικά:

  • 1 πακέτο κουσκουσέ ΗΛΙΣ
  • Χυμό από λεμόνι και λάιμ 🍋
  • 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα 🌿
  • Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο 
  • Λίγα φυλλαράκια μέντας (προαιρετικά) 🍃
  • 1 αγγουράκι σε κύβους 🥒
  • Ντομάτα σε κυβάκια (μόνο τη σάρκα, χωρίς τα σπόρια) 🍅
  • Μισό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 🧅🧅
  • Ξύσμα από λάιμ
  • Ελαιόλαδο 🫒
  • Αλάτι και πιπέρι 🧂

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το ζυμαρικό σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στραγγίζουμε και αφού το κρυώσουμε και προσθέσουμε αρκετό ελαιόλαδο, ξεκινάμε με την προετοιμασία των υπόλοιπων υλικών.
  3. Πλένουμε τα μυρωδικά μας (μαϊντανό, δυόσμο, μέντα και φρέσκο κρεμμυδάκι) και τα τυλίγουμε σε μια πετσέτα απαλά για να φύγουν τα πολλά νερά.
  4. Παίρνουμε τον χυμό από το λεμόνι και τα λάιμ (αφού έχουμε αφαιρέσει το ξύσμα) και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Από τη ντομάτα θα χρειαστούμε μόνο το εξωτερικό μέρος, τη σάρκα όπως λέμε. Κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρά κυβάκια.
  6. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
  7. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη.
  8. Είναι καλό να μείνει στο ψυγείο κάποιες ώρες προτού το σερβίρουμε, για να απελευθερώσει τα αρώματά του.

Κουσκουσέ ΗΛΙΣ 450γρ.

2,80
Συστατικά: Ζυμαρικά με 100% σιμιγδάλι, αυγά, γάλα & βούτυρο γάλακτος