Υλικά για τη Σαλάτα:
- 150gr ντακάκια χαρουπιού (από 100% χαρουπάλευρο ολικής άλεσης)
- 1 μιρκό μαρούλι 🥬
- Iceberg
- 1 ματσάκι ρόκα
- 15-20 ντοματίνια (κομμένα στη μέση) 🍅
- 4 μικρά αγγουράκια (κομμένα σε κύβους) 🥒
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό
- 1/2 αβοκάντο (κομμένο σε κύβους) 🥑
- 1 πορτοκάλι (κομμένο σε λεπτές ροδέλες) 🍊
- 1 χούφτα κουκουνάρια (ψιλοκαβουρδισμένα)
Υλικά για τη Σάλτσα:
- 2 πορτοκάλια ακέρωτα (κρατάμε το φλοιό και το χυμό) 🍊🍊
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι 🍯
- 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
- 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι 🧂
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε
για μία ώρα πριν τη σερβίρουμε για να βγάλει τα αρώματα της. - Πλένουμε, κόβουμε και τοποθετούμε σε ένα μπώλ τη σαλάτα
και περίπου 150gr ντακάκια χαρουπιού. - Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα, ανακατεύοντας να πάει παντού.
- Γαρνίρουμε με τις λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού
και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, και καλή σας όρεξη!