Υλικά:
- 250 γρ. σπαγγέτι 🍝
- 450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλ. σπανάκι, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο 🥬
- 1 αυγό 🥚
- 1 κ.γ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 🧅
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 🧄
- 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι 🧂
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σάλτσα:
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 🧅🧅
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 🧄🧄🧄
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.γ. μπούκοβο 🔥
- 1/3 κ.γ. τσίλι 🌶️
- 300 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα 🥫
- αλάτι 🧂
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε υψηλή φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.
- Προσθέτουμε τα σπαγγέτι μας και βράζουμε για 8 περίπου λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη, σκεπασμένα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μέτριο σκεύος, προσθέτουμε το κιμά, το σπανάκι, το αυγό, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
- Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Όταν τα κεφτεδάκια έχουν μαγειρευτεί, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από μαγειρεμένα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.