Υλικά:
- 250 γρ Κόκκινη Φακή
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό 🧅
- 1 πατάτα μεγάλη 🥔
- 2 καρότα 🥕🥕
- 3 γλυκιές πιπεριές Φλωρίνης 🫑🫑🫑
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 🧅🧅🧅🧅
- 1 σκελίδα σκόρδο 🧄
- 2 καυτερές πιπερίτσες 🌶️🌶️
- 2 κουταλιές της σούπας
πελτές ντομάτας 🍅 - ματζουράνα, θυμάρι, δυόσμος
αλάτι, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο 🌿🧂
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε 2 νερά τις φακές (έτσι μειώνεται ο αφρός κατά το βρασμό).
- Χοντροκόβουμε πατάτα, καρότο, κρεμμύδι, κόκκινες
πιπεριές και τα φρέσκα φυλλαράκια από τα κρεμμύδια. - Ψιλοκόβουμε θυμάρι, δυόσμο, σκορδάκι, καυτερή πιπερίτσα,
φρέσκο κρεμμυδάκι. - Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό,
όλα τα χοντροκομμένα λαχανικά και τις φακές. - Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 20’. Χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ
και την αδειάζουμε σ’ ένα μπολ. - Προσθέτουμε στην κατσαρόλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα μπαχαρικά και περιμένουμε να μαλακώσουν
σε χαμηλή φωτιά. - Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά
για 2 – 3 λεπτά. - Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ, λίγο αλάτι και τ’ αφήνουμε
να βράσουν για 3 λεπτά. - Η σούπα είναι έτοιμη. Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο
με κρουτόν φυσική γεύση ή φύλλο βασιλικό. Καλή σας όρεξη!