Asimina's Blog

Αλμυρά μπισκότα γραβιέρας με μους φέτας και μαρμελάδα τομάτας

Νόστιμο και ελαφρύ ορεκτικό που συνοδεύει τέλεια ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί ότι πρέπει για την ημέρα των ερωτευμένων από την Νικόλ Μαρίνου.

Υλικά:

Για τα μπισκότα γραβιέρας:

  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου 🧈
  • 150 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη στον ψιλό τρίφτη 🧀
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 τεμ. αυγό 🥚
  • 10 γρ. γάλα φρέσκο 🥛
  • 5 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι

Για την μους φέτας:

  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.σουπ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

To Filema Tis Lelas Μαρμελάδα Τομάτα χωρίς ζάχαρη “In love with Tomato” 240γρ.

4,10
Αυτή η εξαιρετικά γευστική μαρμελάδα περιέχει τομάτα τουλάχιστον σε ποσοστό 75% χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο. Σερβίρεται σε σαλάτες, λευκά τυριά, ψάρια, λευκά κρέατα, μανιτάρια, ντιπ για σνακ.

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις 5kg Μύλοι Δάκου

8,90
Παράγεται από την ανάμειξη αλευριού από σκληρό και μαλακό σιτάρι και έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες από ότι το αλεύρι από σκληρό σιτάρι. Έχει υποστεί επεξεργασία λεύκανσης. Το χρησιμοποιούμε τόσο για να φτιάξουμε ψωμί, όσο και στη ζαχαροπλαστική. Είναι η μέση λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, με σχετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την γραβιέρα με το φτερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι , το αυγό, τη ζάχαρη, την ξερή ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Παράλληλα βάζουμε στο μπλέντερ την φέτα θρυμματισμένη μαζί με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή και τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε ξανά να ενωθούν τα υλικά και τοποθετούμε την μους στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  5. Ακολούθως βάζουμε στον πάγκο εργασίας την ζύμη για τα μπισκότα ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 0,5 εκατοστά και κόβουμε με κουπ πατ ότι σχέδιο θέλουμε.
  6. Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
  7. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού από πάνω λίγη μους φέτας και στολίζουμε με μαρμελάδα ντομάτας ΤΟ ΦΙΛΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΛΑΣ.
  8. Σερβίρονται ιδανικά με δροσερό λευκό ή ροζέ κρασί.